Nya Vikingarna

2016-09-30 Idag släpptes en stor nyhet om dansbandet Vikingarna som blir "Nya" Vikingarna med Kenneth Wahlberg som ny huvudsångare. 

Christer Sjögren lämnar över mikrofonen till Kenneth helt enkelt. Dansbandssidan.com fanns på plats i Stockholm under denna pressträff med bandet och en hel del nyheter kommer att hända framöver. Christer Sjögren utesluter inte enstaka gästspel under bandets comebackturné. Kenneth är en 47-årig skåning med stor kärlek till både dansbandsmusik och Elvis Presley, precis som Christer Sjögren. 

När nu "Nya" Vikingarna gör comeback i januari ombord på M/S Birka så finns det 3 medlemmar kvar från Vikingarnas uppsättningen från 2004, det är Erik Lihm, Kenth Andersson och Johan Norgren förutom den nya sångaren Kenneth. På scen kommer bandet även ta hjälp av ytterligare musiker. Bandet kommer i höst att gå in i studion och att det nya albumet kommer innehålla orden "kramgoa låtar" är ingen vild gissning. Bandet kommer att göra en Sverige-turné under 2017 samt att bandet kommer till Finland och Norge. Bandet har även siktet inställt på nästa års Melodifestival och en dokumentär som håller på att spelas in under ledning av Viktor Petrovski.


Att få sjunga de här fantastiska låtarna tillsammans med musiker som har varit mina idoler sedan barnsben är närmast surrealisiskt och en stor dröm som går i uppfyllelse, säger bandets nya sångare Kenneth Wahlberg. / Christian på Dansbandssidan.com

Nya Vikingarna lades ner 2017.