Ji-Coo & The Vikings

Ji-Coo and the Vikings. Ivan Nordström på Odeonetiketten hade tanken att orkesternamnet efterhand skulle ändras till Vikingarna när det gällde den nordiska marknaden.


Första skivan med låten "Viking Boogie", som gick upp på Radio Luxemburgs "Top Twenty" 1961.

 


Ji-Coo and the Vikings fick stora framgångar med sin första EP-skiva, och låten "Viking Boogie" gick upp på Radio Luxemburgs "Top Twenty".

I en intervju i Expressen den 11 juni 1961, säger inspelningschefen:

"Grabbarna kom knappt in i studion för alla grejer. Bandet har utrustning för över 40.000 kronor. De har allt som finns av förstärkare och ekomanicker".

I konkurrenten Aftonbladet konstaterade man att det rörde sig om landets mest elektrifierade orkester, och uttryckte sig så lustigt som att "....trummisen är den enda som inte är el-förstärkt, men han har ju å andra sidan batteri".

 
Tidningsurklipp Aftonbladet 3 augusti 1961, om Sveriges mest elförstärkta orkester.
Ji-Coo and the Vikings, 1961.

Framgångarna på Nalen resulterade i att orkestern fick erbjudanden om olika radioframträdanden, bl.a. i det mycket populära programmet "Frukostklubben". Men trots sin popularitet splittrades Ji-Coo and the Vikings i augusti 1961.

The Vikings blev ett nytt band. I början av 70-talet blev så resterna av det bandet till dagens Vikingarna, Sveriges mest etablerade dansband.